sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Sunday funday happyday!

Huomenta!

Kelloja siirretty (tosin iPadin kello näyttää pysyvän sitkeästi kesäajassa)! Nousin sängystä  yöpöytäkellon näyttäessä vähän yksi kahdeksan, että kyllä nyt malttaa jo nousta - kunnes nappasin kännykän käteeni ja muistin että jaahas, kello onkin vasta vähän yli seitsemän. No, silti ylös aamupalan tekoon, Aatu-koiran kainaloon viltin alle sohvalle ja laitoin taas parit kynttilätkin päälle <3 oon jotenkin nykyään tykästynyt polttamaan kynttilöitä aamuisin, hämärä aamu tuntuu paljon mukavammalle :) istuskelen vieläkin iPad sylissäni tässä olohuoneen sohvalla, äsken havahduin torvimaiseen kuoroon pihalta ja kyllä! Joutsenet, niistä lähtee kyllä aikamoinen metakka, se ääni on jotenkin tosi luonnoton :D tuossa ne vieläkin joella pörräävät, niitä on varmaan 15 ja kova mölötys käy vähän väliä, ilmeisesti erimielisyyksiä mihin matka tuosta jatkuu ;)

Kummallisia luontoääniä kuuluu myös makkarista, mies on vielä täysin untenmailla kuten tästä viltin alta kuuluvasta tuhinasta päätellen on Aatukin. Meillä oli tosiaan eilen pihatalkoot, miehet saivat upeasti raivattua pari kaadettua puuta ja pilkottua niitä kuivamaan. Myös appivanhemmat pyörähtivät pikaisesti tuomassa Tallinnan tuliaisia (vaaleanpunainen pehmeä paketti, aivan mielettömän suloinen) ja Aatu pääsi hillumaan heidän Allu-koiransa kanssa. Mä pyöräytin ison lasagnen työn raskaan raatajille joka näytti salaatin kanssa maistuvan porukalle hyvin! Pikaisesti tein samalla uunin lämmityksellä myös pellillisen mokkapaloja: se klassinen leivonnainen kotitalouden tunneilta joka aina vain maistuu yhtä ihanalta :) niitä jäi vielä reippaasti tämänkin päivän kahvivieraille! Raskas työ vaatii kuitenkin raskaat huvit, joten loppuilta sujui miesten osalta paljuillen ja saunoen - naurun räkätyksestä päätellen voisin veikata että hauskaa oli! :D Mä olin koko illan jotenkin aivan vekillä, ruokailu venähti pari tuntia liian pitkäksi ja jotenkin se höntti olo jäi päälle koko loppuillaksikin. Joten pötköteltiin Aatun kanssa sohvalla, maistelin Benkun jogurttijätski-uutuutta (joka oli ihanan raikasta, kovin vadelmainen) ja mentiin hyvissä ajoin nukkumaan, mies kampesi parin tunnin jälkeen viereen.

Ulkona on kovin sunnuntaihin sopiva harmaa keli, sade senkun ropisee! Tänään otetaan lunkisti, ruoaksi on yhtä meidän suurinta herkkua: perunamuussia, mustaa makkaraa ja puolukkahilloa <3 se Tapolan mustamakkara joka myydään hyllyllä tyhjiöpakatussa (kirjoitin ensin ilmakuivatussa... No tavallaan sitäkin :D) paketissa, on niiiiin herkkua kun se saa itse paahtaa uunissa ihanan rapeaksi.
Myös rakkaita kahvivieraita odotellaan iltapäivistä! Siinäpä se sunnuntai meneekin, Aatu-hienohelman kanssa tuskin pääsee lenkille mikäli sade jatkuu...

Nyt voisin mennä kyllä vähän herättelemään tuota miestä, ja ehkä napata aamupalan jälkkäriksi pienen pienen mokkapalan?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti