perjantai 6. marraskuuta 2015

Time flies

Viime kirjoituksesta on näköjään aikaa kohta kolme kuukautta, mihin tämä aika katoaa?! Päivät ja viikot hujahtavat touhottaessa todella nopeasti, nyt eletään marraskuuta vaikkei tuo keli ihan sitä puollakaan... Onneksi ollaan saatu nauttia pienoisista yöpakkasista ja aamukuurista! :)

Typy täyttää ensi viikolla 8 kuukautta ja tulevana tiistaina meillä onkin lääkärineuvola, mielenkiintoista kuulla hänen mittojaan nyt kahden kuukauden neuvolatauon jälkeen! Tuntuu kuin hän olisi venähtänyt aivan mahdottomasti pituutta ja ne ihanat pulloposket ja makkarat alkaisivat vähitellet sulaa. Meillä on tabletilla Wonder weeks niminen sovellus jossa käydään läpi pienokaisen eri kehitysvaiheita lähinnä psyykkisen kehityksen kannalta, ja juuri siellä lukikin "your baby is now turning into a child" - en ole valmis!! Väänsin miehelle myös itkua yksi ilta, kun typy on nyt alkanut nukahtamaan itse omaan sänkyynsä enkä saa häntä enää nukahtamaan syliini. Se oli niin piste i:n päälle kivan päivän päätteeksi, kun saat silitellä ja suukotella pientä päätä tiukassa syliotteessa ja katsella kun väsyneet silmät samahtaa <3 mutta nyt hän on kasvanut jo niin isoksi, että tällä meikäläisen mahtavalla 155cm varrella ei meinaa saada häntä enää vauva-asentoon niin että hän voisi siihen nukahtaa. Joten iltasylittelyjen ja suukottelujen jälkeen hänet nostetaan omaan pinnasänkyyn, toivotetaan hyvät yöunet ja siihen hän itse nukahtaa, useimmiten pitäen äitin kädestä kuitenkin kiinni. 

Arki sujuu täällä edelleen todella ihanasti! Typy on vallan aurinkoinen tyyppi ja hänen kanssa aika hujahtaa nopeasti :) hän on vielä vaan hyvä nukkumaan ja syömään. Imetystä jatkamme edelleen jonka rinnalla hän saa kiinteitä ruokia viisi kertaa päivässä (aamupuuro, liha-kasvislounas, välipala, kasvispäivällinen, iltapuuro) ja aina avautuu suu kuin linnunpoikasella. 

Tällä hetkellä meillä liikutaan kierien, pakittaen ja navan ympäri pyörien. Konttausasennossa hytkytellään ja ikäänkuin hyppyytetään polvia eteenpäin mutta kädet pysyvät toistaiseksi paikoillaan, se on niiiin pienestä vielä kiinni! Uskoisin että meillä taitaa jäädä ryömiminen kokonaan välistä, niin napakkaa on tuo konttaamisen treenaus :) todella hienosti typy myös istuu, mutta ei vahtimatta sillä heijasteita ei ole vielä, etenkään taakse. Hän saattaa aivan suvereenisti yhtäkkiä vain tiputtautua siitä selälleen luottaen että kyyyyllä se äiti siellä on :D 

Meillä saavutettiin myös yksi virstanpylväs viime viikolla, kun meille puhkesti ensimmäinen hammas! Oikea alaetuhammas on tuntunut puskevan sieltä jo useamman kuukauden mutta nyt vasta puhkesi ihan tosi nopesti ja ilman minkäänlaista vaivaa, sieltä se vain tulla tupsahti! Usein sanotaan että hampaat tulevat parettain, mutta tällä hetkellä typyllä ei tunnu olevan kyllä mitään vielä selkeästi tuloillaan, uskoisin kuitenkin että kyllä se vieruskaveri sieltä lähikuukausina tulee :)

Ja jotta tästä ei tulisi liian sekasoppainen postaus niin puhutaanpas vielä vähän joulusta! :'D 48 yötä! Enkä ole vielä edes päättänyt millaiset joulukalenterit meille tulee tänä vuonna. Mutta adventtikynttilät on jo nostettu paikoilleen ja pihavalot myös, ajatella että parin viikon päästä voi jo laitella ihan joulukoristeita, ihanaa! Vielä kun saataisiin tuo ilma viilenemään niin olisin super onnellinen, olin eilen jo onnenkyynelten partaalla kun oltiin aamupäivällä vaunulenkillä ja paikoittain varjoisat kohdat olivat aivan kuurassa ja valkoisena, hyräilin mielessäni joululauluja - nuija mikä nuija ;)

5 kommenttia:

 1. Kivoja kuulumisia :) Tuleeko teille jotain jouluperinteen muutoksia, kun teille itselle on tullut perheenlisäystä? Vai vietättekö joulua samalla kaavalla kuin ennenkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmastikin tulee muutoksia siltä osin, että halutaan kuitenkin nyt enemmän niitä vain meidän perheen omia jouluperinteitä. Mutta toki pidetään kiinni niistä vuosikausienkin tutuista jutuista! :) yleensä ollaan menty aatonaattona jo joulunviettoon, mutta nyt on ihana saada herätä omasta kotoa tuon pikku tontun kanssa, tunnelmoida rauhallista jouluaamua ja vasta sitten siirtyä mummolaan :) sinne onneksi on vain 10min ajomatka, joten joulua ei todellakaan tarvitse viettää autossa.

   Poista
 2. Äkkiä se aika hujahtaa! 8kk jo!
  Kohta siellä viipotetaan Aatun perässä kovaa vauhtia :D
  Ihanaa joulun odotusta ♥︎

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla kuulumisianne! :) Itsekin yritän palailla blogimaailmaan takaisin pikkuhiljaa.. katsotaan miten käy.. ;)

  VastaaPoista