torstai 28. toukokuuta 2015

Kesän kynnyksellä

Ensi viikolla se on sitten virallista, nimittäin kesä! Viime päivinä onkin ollut jo ihanaa kesäfiilistä kun aurinko on lämmittänyt jo mukavasti :) meinasi jo usko loppua kun vielä viikko sitten sai vetäistä pipon päähänsä kun meni ulos, mutta kyllä se kesä sieltä tulee, ihan varmasti!

Sataa sataa ropisee, on varmasti mukavat
oltavat tuolla lämmössä suojassa sateelta!
Kastutaanko vaiko eikö?

Toukokuu on ollut oikein ihana ja juhlantäyteinen kuukausi! Ollaan juhlittu mm. sekä typyn ristiäisiä että minun ensimmäistä äitienpäivää <3 huomenna olisi vielä papan syntymäpäivät, sitten voidaan siirtyä kesäkuun pirskeisiin ;) 

Ristiäiskutsut valmistumassa! Eväät näkyy myös taustalla,
Fazun mariannesuklaalevy :D
Ristiäiset sujuivat aivan täydellisesti! Juhlat pidettiin samassa paikassa missä minut kastettiin 27 vuotta sitten, eli typyn papan luona, ja kaste oli vielä täysin samassa kohdassa, saman papin toteuttamana ja samalla kastemaljalla! Pappa vaimoineen leipasivat suolaiset tarjottavat, komean voileipäkakun ja kalapiirakan, minä tein makeat: sitruuna-valkosuklaajuustokakun, mansikkahyydykekakun ja toffeeneliöitä (Twix-patukoiden idea). Ristiäisissä meillä oli länsä vain perhe, eli vanhemmat, isovanhemmat ja sisaruksemme perheineen, joiden lisäksi paikalla oli myös meidän läheisimmät kummit - ydinpoppoo oli siis kasassa!

Ristiäisen tarjoilua!

Pöydässä oli myös minun ristiäiskuvia, sekä kuva
edesmenneestä tädistäni minä vauvana sylissään.
Hänen muistoaan typy kunnioittaa kantamalla
tätini kaunista nimeä toisena nimenään.

Muutoin arki sujuu täällä edelleen todella hyvin ja leppoisasti, kovin vauvanhuuruisesti ;) typy kasvaa aivan hurjaa vauhtia, kun mitat olivat 2kk neuvolakäynnillä komeat 6300g ja 60.3cm! Taitaa olla hyvät tarjoilut tässä maitobaarissa :P Hän on aina vain yhtä kiltti, rauhallinen ja touhukas typykkä. Yöt nukutaan edelleen hyvin, kerran heräillään syömään jonka jälkeen jatketaan samantien vielä unia. Nyt on kyllä huomannut sen roiman kehityksen mitä on ihan kuukauden sisään tullut; juttelu on monipuolistunut uusillä äänteillä ja äänensävyillä sekä ilmeillä, täällä myös nauraa räkätetään onneissaan jos on oikein hauskaa! Muutama päivä sitten käännyttiin myös masulta selälleen, jota on nyt treenattu kovasti, hirvittävä pönkeäminen olisi myös sieltä selältä takaisin masulleen, huh, kohta on äitillä kiire! :D Omat kädet on nyt myös löytyneet, niitä pitää imeskellä ja maiskutella ja varoen ollaan myös kuroteltu käsi nyrkissä lelua kohti!

Tämä leikkimatto on ollut aivan hitti! Siinä typy tykkää ihmetellä
ja selittää välillä juttuja näillä leluille niin vimmatusti! :D 

Omat vanhempani tekevät molemmat vuorotyötä, ja ovat siis usein arkisinkin joko vapaalla tai ilta-/yövuoron tullen aamupäivät kotosalla. Käydään usein typyn kanssa heitä moikkailemassa, ollaan otettu myös vaunut mukaan niin ollaan saatu vähän vaihtelua lenkkireitteihin :)

Tälläisen lounaan eteen iskä istuutti meikäläisen viime viikolla!
Pekoni-kermaperunoita, paneroitua porsasta ja parsaa, uu lalaaa!

Aatu on aina vain rakkain ja ihanin koiruus, typyn tuleva luottoystävä! He ovat aika hellyyttävä parivaljakko, kun Aatu oikein väkisin haluaa aina kiehnätä typyä vasten ja suukotella. Aatu on todella rauhallinen ja leppoisa luonne, eikä hänen läsnäoloaan ole tarvinnut epäröidä typyn lähellä kertaakaan. Osaa olla nätisti lähellä mutta osaa myös antaa tilaa jos meno vaikuttaa liian rajulta, eli typyllä on kovat jumpat ja vispaukset menossa! :D

Aatu-koiran ja "pikkusiskon" aamuhalit <3

Aatu haluaa usein hakeutua typyn läheisyyteen, useimmiten
paras paikka on tuonne jalkojen (ja ahh sen ihanan vaipan)
läheisyyteen pään painaminen <3 valitettavasti tässä joutuu
raukka myös tahattomien potkujen kohteeksi.

Tälleen nää päivät menee, uskomatonta vauhtia ihan vain touhuillen, ystäviä ja perhettä nähden, hurjaa! Rakkaan ystävänkin laskettuaika on jo viikon päästä vaikka just siihen oli vielä piiiitkä aika. JÄNNÄÄ! Lisää kamuja meidän typylle.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuulumisia! <3 Ristiäiset kuulostivat ihanilta ja läpi elämän muistoissa säilyviltä juhlilta. On ihanaa kyllä saada seurata lasten kehitystä ja kasvua, vastasyntyneestä leikki-ikään se on niin uskomattoman nopeaa tahtia.
  Nauti perheestäsi täydellä sydämellä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan, juuri meinasi itku tulla kun saavutettiin taas uusi taito, kun tartuttiin leluun ihan itse! Teki mieli sen ilon ja ylpeyden läpi huutaa "ei ei, äitin vauva, älä kasva!". Ristiriitaista, kun toisaalta sitä on niin ylpeä, innoissaan ja onnellinen kun typy kehittyy, kasvaa ja oppii uusia juttuja, mutta toisaalta haluaisin pitää hänet pikkuisena tiukasti sylissä. Voi kun tämä aika menee niin nopeasti. Nämä on kai näitä ikuisia äitien juttuja? :D

   Poista