perjantai 16. tammikuuta 2015

Ihana arki!

Monet aina valittavat "arjesta", kuinka se on puuduttavaa ja on keksittävä kaikkea spesiaalia jotta saisi siihen harmaaseen arkeen jotain piristystä. Aina vain odotetaan viikonloppua tai seuraavaa lomaa. Täällä ilmoittautuu yksi joka rakastaa sitä tavallista arkea! Pyykki- ja siivouspäivä, kauppareissut, ruoanlaitto, aamuherätykset ja iltasaunat - näistä pienistä rutiineista koostuu meidän arki ja joidenka ns. tavallisuudesta tykkään ihan hirmuisesti. Tottakai ne yhteisen viikonloput ovat ihania, mutta kyllä sen saman fiiliksen ja ilon voi löytää ihan siitä pienestä vartista joka istutaan miehen kanssa arkiaamuisin sohvalla katsomassa Huomenta Suomea ennen kuin hän lähtee töihin. Tai siitä hetkestä kun Aatu aamuisin huomaa meidän heränneen! Miten voi koira olla joka aamu niin onnellinen ihan vain siitä että herättiin? Aatukin osaa nauttia pienistä asioista, äitin poika ;)

Mies teki meille lomalla herkullista iltapalaa!
Elämä on nautintoja ;)

Joka aamuinen lenkki uskollisen kamun kanssa!
Nyt lomalla me ollaan saatu Aatun kanssa tosi kiva päivärytmi näihin yhteisiin päiviin! Meillä miehen työaika on klo 9-17, ja joka aamu herätään yhdessä koko porukka. Ei mene omakaan päivä hukkaan kun on aamusta ja jalkeilla ja pysyy sama rytmi :) Mies lähtee ajelemaan firmalle siinä kahdeksan hujakoilla, jolloin keitän aina itselleni teetä ja teen jotain aamupalaa. Vakioksi on nykyisin muodostunut melkeinpä rahka-kreikkalainen jogurtti kombo jonka päälle pilkon hedelmiä, myös jälkiuunileipä maistuu taas alkuraskauden äklötyksen jälkeen! Aamiaisen aikoihin katson tallennuksesta jonkun jakson tai dvd:ltä Täykkäreitä :P Kympiltä lähdetään Aatun kanssa aina lenkille. Kelistä riippuen (ja hienohelmaisesta mäyräkoirastamme johtuen...) lenkkeillään yleensä sellaisen tunnin verran. Mikäli keli on huono, eli sataa vettä tai pakastaa niin että lenkkikamuni tassuja paleltaa, saatan tipauttaa Aatun välissä kotiin ja jatkan pienen happihyppelyn vielä itsekseni. Jokapäiväinen lenkki on kyllä ehdoton energiaa antava rutiini, jota päästäänkin kohta treenaamaan vaunujen kanssa :)

Lenkin jälkeen Aatu saa ruokansa ja itse yleensä touhuilen jotain (pesen pyykkiä, siivoilen ym.) kunnes alan laittamaan lounasta.
Kookos-kanaa ja basmatiriisiä

Uunilohta ja pastasalaattia


Lounaan jälkeen on hyvä taas hetkeksi istahtaa sohvalle ja rauhoittua. Usein tässä välissä saadaan Aatun kanssa vieraita, tai sitten vain pötkötellään sohvalla ja saatetaan katsoa vaikka joku leffa! Outoa toki että kirjoitin tuonkin monikossa koska Aatu on kyllä tässä vaiheessa aloittanut jo useamman tunnin päiväunensa :D Iltapäivistä neljän aikoihin keitän teetä ja syön jotain välipalaa, useimmiten ruisleipää ja hedelmän ja aletaan jo odottelemaan miehen kotiutumista. Ilta sitten kuluukin aina fiiliksestä riippuen vielä ulkoillen, saunoen, ystävien kanssa kahvitellen tai jotain sarjaa katsoen. Tällä hetkellä ollaan totaalisen koukussa Dexteriin, joka on alkanut olla nyt vasta meidän mieleen, oltaiskohan kuudennessa tuotantokaudessa (ps. lomalla tykitettiin Breakout Kings niminen sarja, ihan huikea!! Suosittelen!) ja niiiin jännä! Jotain sarjaa katsellessa syödään sitten yhdessä jotain iltapalaa ja aikalailla siinä yhdentoista hujakoilla painutaan arkisin nukkumaan.

Näin tavallista mutta niin arvokasta ja ihanaa! Tänään onkin perjantai eli siivouspäivä. Lenkin ja lounaan jälkeen alkaa joka viikkoinen touhotus ;)
Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti