keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kuulumisia!

Päivän ihana hetki; kello lähenee puoltapäivää, ulkoilut hoidettu, pyykkikone hyrrää ja lasagne muhii uunissa! Tässä välissä on hyvä pyörähtää blogissa kunnes jatkan pikkuruisten vaatteiden silitystä ja kaappiin asettelua :)

Nyt meillä on käynnissä 35-raskausviikko ja voidaan edelleen hyvin! Juuri miehen kanssa juteltiin kuinka kivasti koko raskausaika on tähän asti sujunut, ilman sen kummempia kommervenkkejä tai vaivoja, ollaan jälleen oltu äärimmäisen onnekkaita! Toki tässä loppuraskaudessa alkaa kroppa selkeästi olemaan suuremman rasituksen alla, mutta enpä niitä nyt vaivoiksi edes lukisi, kaikki kuuluvat asiaan ;) Meillä on koko raskauden typy ollut hyvin syvällä lantiossa, mikä varmasti on helpottanut omaa oloa; en ole kärsinyt närästyksestä, hengenahdistuksesta, valtavasta vauvavatsasta tai "tilanpuutteesta"- toki tämä on asettanut enemmän rasitusta lantiolla ja alaselälle, mutta ollaan pysytty hyvässä kunnossa kun pitää itsestään huolta! Syö hyvin, monipuolisesti ja pysyy aktiivisena eikä jää sohvalle rötväämään. Yöt olen ainakin toistaiseksi saanut nukuttua hyvin vaikka ne ovatkin erilaisia tavalliseen verraten. Vessassa käyn 1-3 kertaa yön aikana ja joudun lantioon kohdistuvan paineen vuoksi vaihtamaan kylkeä useita kertoja yössä, mutta onneksi hyvät unenlahjat omaavana yksilönä olen hereillä juuri sen 10 sekuntia ja heti takaisin höyhensaarille! :D Nyt ihan viime viikkoina on lantio alkanut myös paukkumaan mielenkiintoisesti yöllä kylkeä vaihtaessa, tiedättekö sen tunteen kun esim. polvi tuntuu olevan "huonosti" ja se pitää naksauttaa? Samanlainen tunne on tuolla lantion ja alaselän hujakoilla ja voi sitä autusta tuntetta kun lantio paukahtaa, ah! Ihme juttuja :D myös harjoitussupistuksia on edelleen runsaahkosti, mutta eivät ole mitenkään kytketty rasitukseen joten lääkärin mukaan saan jatkaa samaa touhotusta!

VAROITUS; paljasta pintaa!

rv35

rv35

rv35


Kuten kuvista näkyy, masu voi hyvin! <3 ihokin on pysynyt todella hyvässä kunnossa, olenkin sitä öljynnyt ainakin kerran päivässä neljännestä raskauskuukaudesta eteenpäin. Toistaiseksi olen säästynyt ilman raskausarpia, aika vielä näyttää ehtiikö niitä ilmaantua. Raskausarpien syntyhän on kiinni perimästä, ei niinkään ahkerasta rasvailusta tai sen puutteesta. Siskoni on ainakin säästynyt valtavien vauvamasujensa kanssa ilman arpia, mutta tulevat jos ovat tullakseen. A tiger has earned his stripes, vaimikäsenytoli?<3 Loppiaisen jälkeen käytiin neuvolassakin jossa kaikki oli kunnossa! Paino on noussut oppikirjamaisesti ja maltillisesti, verenpaineet ja hemoglobiini pysyneet hyvinä ja typy melskasi taas sykkeitä kuunnellessa kuin viimeistä päivää! :D hän oli myös jo laskeutunut ja kiinnittynyt lantioon joten on jo lähtökuopissaan. Kun nyt tovin vielä kypsyttelisi siellä, vaikka täällä on kaikki jo valmiina pientä ihmistä varten + malttamattomat äiti ja iskä ;)

Ajan olen nyt hyödyntänyt kaikkeen käytännölliseen! Typyn vaatteet on pesty ja ollaan tehty niin ruokia kuin vierasvarojakin pakkaseen ensimmäisten kotiviikkojen ajalle. Tällä hetkellä pakkasesta löytyy raakapakastettua makaronilaatikkoa ja kohta annoksittain lasagnea, korvapuusteja, voisilmäpullia ja mokkapaloja sekä huomisen jälkeen myös kardemummapiirakkaa ja marjapiirakkaa :)Juuri pohdin anopille, että ainoa puuttuva juttu typylle on
joku talvihaalari - samana iltana meille kuljetettiinkin
tälläinen pieni ihanuus! Laadunvalvojakin antoi hyväksyntänsä
ja änki kuvaan mukaan ;)

Joululomalla miehen tekemä upeasti kohonnut
litran pullataikina!

...ja mars pakkaseen!

No mutta jopas on taas turistu tyhjiä, the story of my life! :D Nyt käyn kurkkaamassa kuinka lasagne voi uunissa ja jatkan noiden pienten vaatteiden järkkäilyä.


2 kommenttia:

  1. Voi apua miten pitkällä siellä jo ollaan ja miten pikkainen masu! Huijui, jännät paikat jo kohta.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, viikot ovat hujahtaneet hurjaa vauhtia! :) kovin jo odotellaan nyytin saapumista <3

      Poista